Uw huisdier en vuurwerk

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van onze huisdieren , zowel hond als kat, angst hebben voor vuurwerk rond de eindejaar periode.

Deze angst kan zich uiten op verschillende manieren. Onophoudelijk blaffen en huilen of miauwen, is het meest voorkomende symptoom. Verder zien we soms dat het dier zich gaat verstoppen (vnl. . bij katten) of hun behoeften terug in huis gaan doen .

Wat kunnen we hieraan doen?

Op korte termijn kunnen we zorgen voor een gerustellende omgeving. Dit wil zeggen dat plaatsje in huis zorgen waar uw huisdier zich op zijn gemak voelt. Liefst voor elk huisdier één. Voorzie het van speeltjes, en geef het hier eten. Best kan men hiermee tijdig beginnen.

is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Er zijn tegenwoordig geneesmiddelen op de markt , die geen nadelige effecten hebben op uw huisdier. Ze worden er ook niet slaperig van, maar nemen enkel de angst weg !Best is enkele dagen op voor dat het knallen begint met deze medicatie te starten.

Op oudjaarsavond:

Sluit ramen en deuren zodat uw huisdier (vooral bij katten) niet in paniek kan vluchten! Negeer angstig gedrag : je bevestigt je huisdieren in zijn angst door erop in te gaan. Probeer voor afleiding te zorgen door er mee te spelen , iets te eten te geven, en zelf te doen of er niets aan de hand is.

Boven vernoemde medicatie zal het U gemakkelijker maken uw huisdier af te leiden , daar het minder met zijn angst bezig is.

Voor verdere vragen kan je altijd contact met me opnemen.

Prettige feestdagen voor u en uw huisdier.

Back to Top